nlight solutions - IT-konsulter med fokus

BI-utvecklare till Göteborg sökes!

2017-11-28

Brinner du för Business Intelligence och vill jobba i ett litet, sammansvetsat utvecklingsteam i nära samarbete med kund?

Som BI-utvecklare och konsult hos oss får du ansvar för såväl kundkommunikation som utveckling i de projekt som drivs. Du kommer ingå i ett dedikerat BI-team som mer än gärna delar med sig av sina kunskaper. I projekten får du vara med från förstudie till slutleverans där utvecklingsverktygen oftast är de senaste från Microsoft. Under utvecklingen arbetar du bl.a. med datatransformation, datalager, datamodellering samt visuellt attraktiva och kraftfulla rapporter mot slutanvändarna.

Några av våra kunder inom Business Intelligence är SKF, JM, Volvo, SCA, Midroc, Nilson Group och Tenant & Partner, men vi arbetar också med kommuner, myndigheter och statliga bolag.

Vi tror att du har erfarenhet av minst ett par av följande områden:

  • SQL Server
  • T-SQL
  • SSIS
  • SSAS (Multidimensional och/eller Tabular)
  • MDX
  • DAX
  • Power Pivot
  • Power Query/M
  • Power BI
  • Excel

Stämmer ovanstående beskrivning in på dig? I så fall, kontakta oss redan i dag då vi tar in ansökningar löpande. Du är välkommen att kontakta Niklas Mattsson på niklas.mattsson@xls.se eller 031-340 44 08 så berättar han mer om tjänsten.

Ny kollega i BI-teamet

2017-08-25

Vi glada att kunna välkomna en ny kollega i vårt BI-team. Magnus Cederberg stärker upp vårt Stockholmskontor med start i september.

Med mer än 20 års erfarenhet av Business Intelligence inom både försäljning och utveckling är Magnus en riktig klippa inom alla delar av BI-området, från behovsanalys och integrationer till datamodellering, avancerade analyser och visualiseringar. Magnus fokus ligger på Microsoft BI med SQL Server, SSIS, SSAS, Power BI och Excel.

Varmt välkommen till oss!

Excelspecialisten + BeslutsstödsDagen = Partners!

2017-01-20

Kom och besök oss på BeslutsstödsDagen på torsdag 26 januari 2017. Det blir en fullspäckad dag med bl.a. föreläsningar, diskussioner och intressanta möten.

Vill du veta mer om beslutsstöd redan i dag? Kontakta Niklas på niklas.mattsson@xls.se eller 031-340 44 08.

Läs mer om dagen på www.beslutsstodsdagen.se

Är du vår nya BI-konsult?

2016-11-08

Vi är glada att fler och fler av våra kunder upptäcker möjligheterna med Microsofts Business Intelligence-produkter. Området växer så det knakar och vi behöver stärka upp vårt BI-team med en ny kollega.

Som konsult hos oss får man vara delaktig i hela projektet från inledande workshops tillsammans med kunderna och hela vägen fram till leverans. Man får hjälpa kunden att realisera önskemål och krav till verklighet genom att samla in data, bygga data warehouse samt presentera attraktiva och kraftfulla rapporter. Vi använder verktyg så som SQL Server, Power BI och Excel för att skapa rapporter t.ex. på webben eller i mobilen. Vårt motto är att alltid utgå från kundens behov och skräddarsy den bästa lösningen för dem. Ett axplock av våra kunder inom BI är SKF, JM, ST1, SCA, Midroc och Eric Olsson men vi arbetar också med kommuner, myndigheter och statliga bolag.

Har du något eller några års erfarenhet av BI och/eller databaser? Är du sugen på att bli en riktigt vass konsult inom Microsoft BI? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig. Maila Niklas på niklas.mattsson@xls.se eller ring på 031-340 44 08 så berättar han mer om hur det är att arbeta hos oss.

Vi samarbetar med IT-Högskolan

2014-03-03

Nlight Solutions samarbetar med IT-Högskolan i Göteborg. IT-Högskolan, som är en s.k. YH-utbildning, utbildar morgondagens applikationsutvecklare till iPhone och Android utefter näringslivets krav och önskemål. Med samarbetet har vi möjlighet att vara med och stötta utbildningens elever.

För mer information besök http://www.iths.se/foretagssamarbeten/

Kontoret stängt 17-18 okt

2013-10-15

Nlight Solutions åker på konferens den 17-18 oktober, vilket innebär att kontoret kommer att hålla stängt. Vi är åter på kontoret den 18 oktober klockan tolv.

Vid brådskande ärenden går det bra att kontakta oss på info@nlightsolutions.se

Databasprogram till Hager

2013-09-04

Nlight Solutions har tillsammans med Hager tagit fram ett nytt effektivt databasprogram och med hjälp av programmet kan de nu enkelt och effektivt skapa skräddarsydda informationsfiler till sina kunder.

Detta är mycket viktigt för oss då vi vill serva med bra information till hemsidor, ekonomisystem mm. För vår avdelning innebär satsningen att vi kan spara minst 30% arbete! Vi kan även rekommendera Excelspecialistens skräddasydda utbildningar som är anpassade till aktuellt behov hos medarbetaren!"
Magnus Liljevall, Market Manager på Hager Elektro AB

Inbjudan till inflyttnigsfest!

2013-05-21

Nlight Solutions har tillsammans med Excelspecialisten flyttat kontoret i Partille till centrala Göteborg. Dessutom jubilerar Excelspecialisten som fyller hela 20 år som specialisten på Excel. Detta vill vi fira tillsammans med Er och bjuder därför in till inflyttnings- och jubileumsfest! All information och anmälan hittar du här!

Varmt välkomna!

Nytt kontor i Göteborg!

2013-04-04

Den 5 april kommer Nlight Solution och Excelspecialisten flytta kontoret i Partille till helt nyrenoverade lokaler i centrala Göteborg. Vårt nya kontor ligger i området Gårda i Göteborg och med dess närhet till både kommunala kommunikationer och E6:an är det väldigt enkelt att hitta till oss.

När: Fredagen den 5 april 2013
Från: Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Till: Åvägen 17F, 412 51 GÖTEBORG Karta
Kontakt: 0704 - 15 48 24

VIKTIGT!

Under flytten kan det förekomma vissa störningar i mail- och telefontrafiken och vi kan stundtals vara svåra att få tag på. Vår ambition är dock att dessa störningar blir så små som möjligt och att du som kund inte blir drabbad. Har du problem att komma i kontakt med oss kan du alltid ringa på 0704 - 15 48 24.

Vad händer efter flytten och kommer jag som kund att påverkas?
Efter flytten den 5 april kommer allt att vara som vanligt och du som kund kommer inte märka någon skillnad. Du når Excelspecialisten och Nlight Solutions på samma telefonnummer och mailadresser som tidigare. Det enda du behöver tänka på är att uppdatera dina kontaktuppgifter med vår nya adress, Åvägen 17F, 412 51 GÖTEBORG

Kunglig Excelmall till KSLA

2013-02-11

Vi har åt Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) tagit fram en Excelmall för deras 200-årsjubileum. Mallen är ett flexibelt minutprogram som användes under deras jubileumsmiddag i Blå Hallen i Stadshuset för att samordna kvällens händelser. Under festligheterna närvarade akademiens beskyddare H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia.

Bilder från Akademiens 200:e högtidssammankomst 2013

Effektiviserat säljstöd

2012-12-18

Nlight Solutions har hjälpt Atlet AB att effektivisera ett egenutvecklat säljstöd. Projektets huvudfokus ligger i att göra modellen mer lättanvänd och felsäker ur ett användarperspektiv. Verktyget har uppdaterats grafiskt och följer nu företagets grafiska profil. Befintliga formler och beräkningar har säkrats upp och verktyget har även uppdaterats med koppling mot databas.

Intressant IT-stöd till DM Tak

2012-11-20

DM Tak har beställt IT-stöd av Nlight Solutions för att effektivisera arbetet med att räkna på nya uppdrag. Systemet bygger på en iPad-klient som en takexpert har med sig ute till fastigheter för att direkt kunna mata in förutsättningar samt göra beräkningar på arbetets omfattning. Systemet automatgenererar sedan dokument så som offert, materiallista, arbetsbeskrivning etc.

Kontorer stängt 14-15 november

2012-11-09

Nlight Solutions åker på konferens den 14-15 november, vilket innebär att kontoret kommer att vara stängt. Vi är åter på kontoret den 15 november klockan tolv.

Vid brådskande ärenden går det bra att maila på info@nlightsolutions.se.

Webbverktyg till Poseidon

2012-10-18

Poseidon Bostads AB, ett av Göteborgs största bostadsföretag, är i stort behov att förenkla, effektivisera och kvalitetssäkra sin kontrollverksamhet av lägenheter, sk innemiljökontroller. Idag utförs arbetet manuellt men Nlight Solutions utvecklar just nu ett webbaserat verktyg för hög tillgänglighet som gör det möjligt för kunden att enkelt utföra innemiljökontrollerna på plats.

Lösningen är plattforms- och webbläsaroberoende vilket gör att kunden själv kan välja media för att utföra kontrollerna, men i lösningsförslaget använder vi oss av sk surfplattor, exempelvis Ipad. Kontrollvärden lagras i databas för att kunna skapa upp rapporter och analyser för uppföljning och kvalitetssäkring. Verktyget kommer för kunden att tydliggöra information mellan administration och kontrollant vilket i förlängningen sparar inte bara tid utan även kostnadseffektiviserar.

Webbverktyget använder sig av följande tekniker ASP.NET MVC, Javascript, HTML/CSS, MS SQL Server och Excel.

Tidsregistrera i vår app!

2012-10-02

Vi lanserar nu XLTime Mobile som ger möjlighet att, via sin smartphone, registrera och överblicka tider, projekt och mycket mer i tidsregistreringssystemet XLTime. XLTime Mobile utökar tillgängligheten för XLTimeanvändare som nu kan välja mellan att registrera tider i Excel, på webben eller i den nya mobilappen XLTime Mobile.

Intresserad av den nya appen eller behöver ert företag hjälp med utveckling av mobilappar? Tveka inte att kontakta oss på 031 - 340 44 00 för mer information.

Dynamisk styrmodell till Hultsfreds kommun

2012-09-28

Till Hultsfreds kommun har Nlight Solutions utvecklat en dynamisk styrmodell i Excel kopplad till databas. Utvecklingsarbetet har utgått ifrån en tidigare väl genomtänkt och för verksamheten anpassad modell som krävt manuell hantering, men med det nya styrkortet automatiseras arbetet och effektiviteten ökas därigenom.

Vi har använt oss av intressant teknik som kopplar Excel och Word mot MS SQL Server.

Sammanställnings- rapport till Steen & Ström

2012-09-21

Nlight Solutions har utvecklat en sammanställningsrapport i Excel till Steen & Ström. Rapporten kommer att användas tillsammans med Steen & Ströms budgetsystem och kommer för kunden underlätta arbetet genom att översiktligt visa budget och prognos för Steen & Ströms köpcenter i Sverige.

Analysverktyg till PS Group

2012-09-18

Nlight Solutions har till Process Safety Group Sweden AB utvecklat ett dynamiskt riskanalysverktyg. PS Group använder verktyget i sitt dagliga arbete som riskanalysledare ute på företag och industrier. Tillsammans med en analysgrupp från kunden genomför man riskanalysen med analysverktyget som stöd. Excelverktyget innebär effektivare arbetsgång samt förhöjd kvalité jämfört med tidigare manuella hantering.

Fler kursledare i Excel

2012-09-17

Vårt systerbolag Excelspecialisten tillhandahåller kurser i Excel som är väldigt populära och omtyckta, trycket har varit stort och därför utökas utbildningsverksamheten genom att stärkas upp med ytterliggare en kursledare. Dag Kihlman, som till vardags arbetar som systemutvecklare på Nlight Solutions och som har tio års erfarenhet som lärare på Högskolan Väst, kommer att hålla kurser i Excel och VBA. Dag stärker upp bland redan kunniga och erfarna kursledare med gedigna kunskaper i Excel samt pedagogiska erfarenheter.

Excelspecialisten erbjuder utbildningar och kurser i Excel och VBA i olika former där du som kursdeltagare alltid sätts i fokus. Kursutbudet innehåller allt ifrån öppna till helt skräddarsydda Excelkurser, där teori samt övningar, om så önskas, utgår från ert företags eller organisations vardag. Med Excelspecialistens utbildningar i Excel kommer du som deltagare att arbeta både effektivare och snabbare i Excel vilket gör din vardag enklare.

Här hittar du mer om information om Excelspecialistens utbildningar och kurser i Excel samt aktuella kursdatum.

Statistiksystem till Cellmax

2012-06-18

Cellmax var i behov av ett system för att visa försäljningsstatistik samt beräkna forecasts och Nlight Solutions har utvecklat en lösning i Excel. Systemet innehåller två gränssnitt, administration- och användargränssnitt och vi har valt att använda oss av följande tekniker, Excel samt MSSQL med integration mot affärssystemet Pyramid.

Microsoft-certifierad partner

2012-06-14

Nlight Solutions gillar ny teknik och tycker det är viktigt att vi behärskar de senaste teknikerna. Två av våra medarbetare, Jan Christenson och Klas Henriksson, har certifierat sig i Microsoft .Net Framework och SQL Server. Detta innebär att Nlight Solutions fortsatt kommer att vara en Microsoft-certifierad partner och du som kund kan känna dig trygg med att vi behärskar Microsofts produkter och tekniker.

Projektverktyg till Evry

2012-05-29

Nlight Solutions har till Evry utvecklat ett verktyg som beräknar projekttid och kostnader. Verktyget har nyutvecklats i Excel 2010 för att framtidssäkra och förenkla framtida vidareutveckling. Projektet innefattar även genomgång av gränssnitt och design.

System till Svensk Mjölk

2012-05-14

Nlight Solutions har till Svensk Mjölk skapat ett system för att bedöma namnskyddade svenska ostar samt skapat rapporter i Excel. Rapporterna används sedan för att säkerhetsställa att kvalitén hos dessa ostar upprätthålls. Vi har valt att använda oss av Excel, VBA, VSTO, WPF och MSSQL Server som teknisk plattform.

Teknisk projektledare sökes

2012-04-25

Vi söker just nu en teknisk projektledare till vårt kontor i Stockholm, läs mer om tjänsten här.

Rådgivande partner till Handelsbanken

2012-04-18

Handelsbanken har valt Nlight Solutions som en rådgivande partner vid utveckling av ett avancerat system för hantering av ekonomiska data och sammanställningar. I uppdraget ingår rådgivning om arkitektur och teknikval så väl som Best Practice om utveckling av avancerade VSTO-lösningar.

IKEA Hemma - Rapportverktyg

2012-04-16

IKEA Hemma har valt Nlight Solutions som leverantör av ett rapportverktyg med ett flertal rapporter och automatisk inläsning av data från externa system. Lösningen är baserat på Microsoft .Net, Excel samt Microsoft SQL Server.

Ärendehanterings- system till Folkuniversitetet

2012-04-03

Nlight Solutions har hjälpt Folkuniversitetet att färdigställa ett internt ärendehanteringssystem. Systemet är webbaserat och bygger på C#.Net/ASP.Net och Micrisoft SQL Server som databashanterare.

Nytt projekt Electrolux

2012-02-27

I dagarna har arbetet med Electrolux dragit igång som utförs tillsammans med Sopheon. Vi kommer att utveckla ett resurshanteringssystem där lösningen är i form av ett avancerat Excelsystem. Nlight Solutions kommer i det här projektet att utveckla utseende och funktionalitet.

Affärsdriven projektledare sökes

2012-02-03

Vi söker just nu en affärsdriven projektledare till vårt kontor i Stockholm, läs mer om tjänsten här.

Ny medarbetare

2012-01-16

Vi välkomnar Dag Kihlman till vårt glada gäng på Göteborgskontoret! Dag kommer senast från Högskolan Väst där han arbetat som lärare i programmering.

Mobil tidsredovisning

2011-12-21

Nlight Solutions bygger mobil-app för effektiv tidredovisning. Ring så berättar vi mer!

Cramo

2011-07-26

Nlight Solutions utvecklar ett system för att beräkna materialåtgången vid uthyrning av byggnader.

Electrolux

2011-06-14

Electrolux väljer Nlight Solutions som samarbetsparter för utveckling av ett resurshanteringssystem. Lösningen är i form av ett avancerat Excelsystem.

Orderhanterings- system för OK Värmland

2011-03-30

Vi utvecklar en webbaserad tjänst åt OK Värmland för att hantera beställningar av mat som sedan transporteras ut till olika kunder och bensinstationer.